Разложка шупла

Дата: 08.05.2012
Източник: Бон Апети
Разложка шупла
 
Необходими продукти:
15 с. л. брашно
250 г кисело мляко
150 г краве сирене
2 яйца
1/2 ч. л. сода бикарбонат
100 мл вода
5–6 с. л. олио
1 щипка сол
1/2 ч. л. ким
30 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Разложка шупла
Содата се гаси в киселото мляко, прибавя се водата и се разбърква. Слагат се яйцата, разбърква се, добавят се олиото, сол, брашното и пак се бърка, докато се получи тесто, малко по-гъсто от това за палачинки.

 


2
Разложка шупла 2
Сместа се разпределя в широка тава, намазана с масло и поръсена с брашно.

 


3
Разложка шупла 3
Отгоре се поръсват натрошеното сирене и кима и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто (около 20 минути).

 


4
Разложка шупла 4
Намазва се хубаво с масло и се връща във фурната за около 2–3 минути. След като се извади се покрива с кърпа.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2016
Обожавам шупла. За пръв път я опитах в едно село около Разлог и страшно много ми хареса. Поздравления за рецептата.
9.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2015
Много вкусно.
8.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2015
Вкусно :)
7.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2014
Много е добро!
6.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2013
Много вкусна и лесна рецепта.Любимата ни в къщи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта