Разядка от печени чушки

Дата: 01.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г червени чушки
150 г булгур без варене
100 г печени орехи
2 скилидки чесън
50 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. сироп от нар
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Разядка от печени чушки
Чушките се изпичат в загрята на 180 градуса фурна,  с вентилатор, до готовност, като периодично се обръщат. След това се поставят в купа и се покриват с фолио за свежо съхранение. Когато се охладят, се обелват и се почистват от дръжките и семките. Булгурът се полива с 150 мл гореща вода, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да набъбне.

 


2
Разядка от печени чушки 2
В блендер се слагат чушките, чесънът, орехите, сокът от един лимон, зехтина и сиропа от нар. Овкусява се със сол и черен пипер, всичко се смила.

 


3
Разядка от печени чушки 3
Прибавя се булгура, разбива се съвсем за кратко и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Вкусна разядка . Използвах люти и сладки чушки .
3.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Лесно и вкусно с топли питки.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Много вкусна разядка! Гостите ми супер много я харесаха!
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2013
Страхотна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта