Ребърковски боб с врачански привкус

Гост: Краси Радков, актьор
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2005
Ребърковски боб с врачански привкус
 
Необходими продукти:
200 г консервиран червен боб
100 мл зехтин
1 парче суджук (200 г)
2 глави лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
4 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. самардала
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. девесил
1 ч. л. кимион
1 ч. л. целина
1/2 връзка магданоз
шарен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Ребърковски боб с врачански привкус
Лукът се нарязва наситно, чушките – на малки кубчета. Зехтинът се загрява, в него се изсипват нарязаните зеленчуци и се запържват.
2
Ребърковски боб с врачански привкус 2
Суджукът се нарязва на колелца и се прибавя при зеленчуците. Запържва се за няколко минути и тенджерата се оттегля от котлона.
3
Ребърковски боб с врачански привкус 3
Поръсва се червеният пипер, добавят се доматеното пюре и консервираният боб, наливат се около 1 1/2 л гореща вода и се посолява. Бобът се вари около 15 минути в тенджера под налягане.
4
Ребърковски боб с врачански привкус 4
Готовият боб се подправя със самардала, джоджен, чубрица, девесил, кимион, целина и шарена сол. Накрая се поставя нарязаният наситно магданоз и се оставя да къкри още минута-две.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: