Редена мусака от спанак в гювече

Дата: 25.02.2003
Източник: Бон Апети
Редена мусака от спанак в гювече
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг спанак (500 г замразен)
1 щипка индийско орехче
2 жълтъка
150 мл прясно мляко
1 с. л. брашно
30 г краве масло
50-100 г кашкавал
1 ч. л. червен пипер
2-3 с. л. доматено пюре
7-8 с. л. oлио (1/2 к. ч.)
3 глави лук (нарязан на филийки)
200 г ориз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Редена мусака от спанак в гювечеСпанакът се измива, нарязва се наситно и се попарва с вряла вода, след което се прецежда. Оризът се сварява в подсолена вода и се отцежда.
2
Редена мусака от спанак в гювече 2Лукът се запържва за няколко секунди, налива се малко вода и се оставя да се задуши 5-10 минути. След като омекне, се поръсва червеният пипер, разбърква се и се разрежда с доматеното пюре.
3
Редена мусака от спанак в гювече 3След това се долива малко вода или бульонът от спанака и се бърка, докато доматеното пюре се разтвори. Добавя се и бланшираният спанак и отново се разбърква.
4
Редена мусака от спанак в гювече 4Маслото се разтопява и брашното се запържва в него до златисто. Налива се студеното мляко и след като кипне, се овкусява със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. В отделен съд се разбиват жълтъците и в тях внимателно се сипва белият сос, като се бърка непрекъснато.
5
Редена мусака от спанак в гювече 5На дъното на гювече се слага част от задушения спанак, върху него се реди пласт ориз и отново от спанака. Полива се със заливката, настъргва се малко кашкавал и се пече в умерена фурна (180 градуса) до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта