Реване с кисело мляко

Дата: 02.09.2004
Източник: Бон Апети
Реване с кисело мляко
 
Необходими продукти:
4 яйца
120 г захар
250 г брашно
1/2 кофичка кисело мляко
50-70 г смлени орехови ядки
1 ч. л. с връх бакпулвер
150 г захар
200 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Реване с кисело млякоЗахарта се поставя в тенджера с 200 мл вода и се оставя да ври, докато се разтвори напълно. Готовият сироп се оставя да изстине.
2
Реване с кисело мляко 2Отделят се жълтъците и белтъците на яйцата. Белтъците се разбиват със захарта на сняг, а жълтъците и киселото мляко се разбъркват до получаване на крем.
3
Реване с кисело мляко 3Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера. Постепенно половината се добавя към разбитите белтъци. Разбърква се. Наливат се половината жълтъци, разбърква се и се добавя останалото брашно. Когато сместа стане хомогенна, се наливат останалите жълтъци. Разбърква се и се изсипват смлените орехови ядки. Сместа се разпределя в намаслена и покрита с хартия за печене тавичка.
4
Реване с кисело мляко 4Пече се при температура 180 градуса 20-25 минути. След като се извади, тавата се обръща и хартията се отстранява. Изрязват се ромбове. Залива се с изстудения сироп. Реването се оставя да се охлади и да поеме добре сиропа.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2015
Не ме впечатли резултата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта