Реване

Източник: elit093
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.02.2013
Реване
 
Необходими продукти:
5 яйца
5 с. л захар (2 с.л. за жълтъците и 3 с.л. за белтъците)
1/2 ч. ч. брашно
5 ч. л. грис
1 ч. л. вода за жълтъците
1 прах ванилия (или пакетче ванилова захар)

за сиропа:
1 1/2 ч. ч. захар
2 1/2 ч. ч. вода
шепа орехи


Начин на приготвяне:
1
Реване

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват на водна баня с 2 с. л. захар и с 1 ч. л. вода. Като се стопи захарта, съдът се отстранява от огъня, но биенето продължава, докато сместа изстине и побелее. Белтъците се разбиват отделно на твърд сняг с останалата част от захарта и се прибавят към жълтъците при леко разбъркване с дървена лъжица . След това ръсим по малко от пресятото брашно, като продължаваме да бъркаме с дървена лъжица. Добавяме гриса и ванилията, като отново разбъркваме. Сместа се изсипва в тава, намазана с масло и поръсена с брашно. Нареждаме орехи (по желание) и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.    

 


2
Реване 2

Сместа се изсипва в тава, намазана с масло и поръсена с брашно. Нареждаме орехи (по желание) и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. 


3
Реване 3

Докато се пече реването, се приготвя сиропът. Реването се залива със сиропа, докато той е още топъл.

 


4
Реване 4

Бон апети!


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2014
Става супер! Аз слагам лимонова кора и бакпулвер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: