Реване

Дата: 02.03.2015
Източник: dzhordzhia
ТИТЛА: Чирак
Реване
 
Необходими продукти:
6 яйца
6 с. л. захар
1 пакетче ванилена захар
8 с. л. грис
4 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер
кората от 1/2 лимон
за сиропа:
600 г захар
600 мл вода
2-3 с. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Включете фурната да се загрява на 180 градуса. Намажете тавата с масло и я набрашнете.
2
В дълбока купа счупете яйцата и към тях добавете двата вида захар. Разбърква се с миксер на възможно най-висока скорост (степен). Трябва да се получи гъста и кремообразна смес.
3
Намалява се скоростта на миксера и добавяме гриса, брашното, смесено с бакпулвера и накрая настърганата лимонова кора. Разбийте за кратко, колкото да се смесят съставките.
4
Поставете сместа в тавата. Печете около 20 минути, докато видите, че отгоре леко започва да се зачервява, а краищата се отлепят от тавата. Извадете от фурната и оставете реването да се охлади. Препоръчително е, да се нареже на парчета (порции).
5
Сиропът се приготвя по следния начин: Сложете водата и захарта да се варят в тенджера, междувременно разбърквайте с лъжица, докато се разтопи захарта. Варенето става на умерена температура. След като заври, варете сиропа 5-6 минути. 2 минути преди края добавете лимоновия сок. След това съдът се маха от котлона и сиропът се оставя да почине за 2-3 минути.
6
Залейте охладеното реване със сиропа. Оставете да изстине. Покрийте с алуминиево фолио и го оставете в хладилник за около 3 часа и след това го поднесете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта