Реване

Дата: 24.11.2015
Източник: Яна Мутафова
ТИТЛА: Чирак
Реване
 
Необходими продукти:
3-4 яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 бакпулвер
1 щипка сол
за сиропа:
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
 

Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата и захарта с миксер.
2
След това добавяме брашното, бакпулвера и солта, и разбиваме отново, до хомогенизиране.
3
Изсипваме сместа в тава и печем около 30 минути на 180-200 градуса, като проверяваме, дали реването е изпечено с клечка за зъби или с дървено шишче. Ако по клечката (шишчето) не залепне сурово тесто - значи реването е готово.

4
Сиропът се приготвя като захарта се изсипва във водата и сместа се загрява на котлона, докато захарта се разтвори.
5
Студеното реване се залива с топъл сироп или обратното.




Съвет:
По желание към сиропа може да се добави есенция по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2016
бърз и лесен сладкиш :)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2016
лесно и вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


531 ДУШИ ОНЛАЙН
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта