Риба джондори с коричка от бразилски орех

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Риба джондори с коричка от бразилски орех
 
Необходими продукти:
800 г филе риба джондори (бяла суха риба)
2 глави лук
4 с. л. зехтин
100 г краве масло
100 мл бяло вино
3 скилидки чесън
100 г бразилски орехи
50 г кашу
сокът от 1 лайм
3 стръка салвия
1 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. чили на прах
150 г галета
сол и черен пипер на вкус
400 г картофи
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Лукът се реже наситно и се запържва в зехтина и маслото за 3–4 минути. Гаси се с виното и се посипва накълцаният чесън.
2
Добавят се ядките, сокът от лайм, галетата, овкусява се с подправките и всичко се пасира.
3
Филетата се намазват с получената смес и се пекат около 15 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
4
Картофите се обелват и се нарязват на тънки шайби. Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
5
Рибата се сервира с картофения чипс.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: