Риба магданозлия с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 24.01.2005
Риба магданозлия с царевица
 
Необходими продукти:
1 - 1 1/2 с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус
500-600 г риба треска (бяла риба)
сокът от 1 лимон
1/2 връзка магданоз
1/2 в. ч. бяло вино
4-5 с. л. царевично олио
1 ч. л. зърна кориандър
1 консерва царевица (200 г)
200-250 мл прясно мляко
100 г маргарин
1 червена чушка


Начин на приготвяне:
1
Риба магданозлия с царевица
Зърната кориандър се запичат за 1-2 минути в сух тиган. Маринатата се приготвя, като в купа се смесват виното, лимоновият сок, наситненият магданоз, солта и запеченият кориандър.
2
Риба магданозлия с царевица 2
В кръгла тава се нарежда един ред рибни филета, покрива се с част от маринатата, отгоре се слага още един ред риба и се покрива с останалата част от маринатата. Оставя се да престои около 30 минути.
3
Риба магданозлия с царевица 3
Царевичният крем се приготвя, като отцедената царевицата се запържва в предварително загрят маргарин, поръсва се с брашно, залива се с прясно мляко и се подправя със сол и черен пипер. След това се добавя нарязаната надребно чушка. Сместа ври, докато се сгъсти.
4
Риба магданозлия с царевица 4
Маринованата риба се полива с царевично олио. Тавата се поставя на котлона и рибата се задушава 15 минути под капак. Филетата се поднасят върху царевичен крем.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: