Риба по азиатски

Дата: 01.02.2016
Източник: Stefka Stoyanova
ТИТЛА: Хоби готвач
 
Необходими продукти:
200 г жасминов ориз
4 рибни филета
(от пъстърва, сьомга или друг вид риба)
2 с. л. лимонов сок
10 с. л. соев сос „Кикоман Терияки“
1 тиквичка
1 малък патладжан
250 г гъби
4 с. л. сусамово олио
1 щипка черен пипер
2 с. л. наситнен пресен магданоз
печени белени фъстъци
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Сварете ориза.
2
Измийте рибните филета и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на парчета, напръскайте ги с лимон и 4 с. л. соев сос „Кикоман Терияки“ и ги оставете да се мариноват за 30 минути.
3
Измийте тиквичката, патладжана и гъбите. Разполовете гъбите, а останалите зеленчуци нарежете по дължина и после на тънки резени.
4
Загрейте 2 с. л. олио в уок тиган. Сотирайте рибата. Сипете останалото олио в уока, добавете зеленчуците и сотирайте още 10 минути, като разбърквате периодично.
5
Добавете ориза в уока при останалите продукти, налейте останалия соев сос „Кикоман Терияки“ и поръсете с черния пипер.
6
Поръсете всяка порция с наситнения магданоз и нарязани наедро фъстъци.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


267 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта