Риба по чорбаджийски

Дата: 10.06.2006
Източник: Бон Апети
Риба по чорбаджийски
 
Необходими продукти:
1 голяма пъстърва (1 кг)
100 г бадеми
2 глави лук
2 домата
4-5 стръка магданоз
4-5 с. л. олио за пържене
1 ч. л. вегета
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Риба по чорбаджийскиРибата се разрязва откъм корема, почиства се хубаво отвътре и отвън и се намазва с олио от външната страна.
2
Риба по чорбаджийски 2Скарата се намазнява с потопено в олио клонче розмарин, слага се пъстървата и се изпича от двете страни.
3
Риба по чорбаджийски 3Бадемовите ядки се счукват в хаванче. Лукът се нарязва наедро, доматите - на кубчета.
4
Риба по чорбаджийски 4Лукът се запържва в нагорещеното олио, след това се прибавят доматите и се подправят с вегета, сол, черен пипер и нарязан магданоз. Накрая се сипват счуканите бадемови ядки и всичко се смесва добре.
5
Риба по чорбаджийски 5Изпечената риба се поставя в порционна чиния, едната й страна се разрязва през средата, разтваря се внимателно и костите се отстраняват.
6
Риба по чорбаджийски 6Разтворената риба се пълни с плънката, след това се затваря. Сервира се с гарнитура от пресни зеленчуци и сварени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта