Риба по йовковски

Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2004
Риба по йовковски
 
Необходими продукти:
1 кг риба (каракуда, шаран или друг вид с повече кости)
300-400 г моркови и грах (смес)
1/2 буркан домати (по-зелени)
1 ч. л. сол
олио, оцет, девесил и други подправки на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба по йовковски
Рибата предварително се почиства от вътрешностите и люспите. Нарязва се на парчета от около 3 см и се поставя в тенджера с малко олио.
2
Риба по йовковски 2
Към нея се добавя сместа от моркови, грах и стерилизирани домати, поръсва се със сушен девесил и се залива с равни количества олио и оцет. След като поври 2 часа, се овкусява със солта, долива се вода и се оставя да ври още 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: