Риба с аспержи и резене

Дата: 20.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от бяла риба (треска, мерлуза)
2 глави резене
1 връзка аспержи
сокът от 1/2 лимон
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус
за гремолатата:
50 г печени бадеми
1 глава лук шалот
1/4 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
кората от 1 лимон
сол на вкус
за млечния сос:
200 г кисело мляко
1/4 връзка магданоз
сокът от 1/2 лимон
1 скилидка чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Риба с аспержи и резенеРезенето се нарязва на тънки полумесеци.
2
Риба с аспержи и резене 2Аспержите се почистват.
3
Риба с аспержи и резене 3Зеленучците се заливат с 2 с. л. от зехтина и се посоляват на вкус. Пекат се на грил тиган до готовност.
4
Риба с аспержи и резене 4Рибата се реже на четири парчета. Намазва се с лимоновия сок и останалия зехтин. Овкусява се със сол и черен пипер и се пече 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Риба с аспержи и резене 5Лукът се наситнява и се запържва на слаб огън в зехтина, докато омекне и започне да се карамелизира.
6
Риба с аспержи и резене 6Бадемите се смилат и се смесват с охладения лук, настърганата лимонова кора, наситнения магданоз и сол на вкус.
7
Риба с аспержи и резене 7Магданозът за соса се наситнява и се смесва с киселото мляко, стрития на паста чесън, лимоновия сок и сол на вкус.
8
Риба с аспержи и резене 8Рибата се сервира със зеленчуците, гремолатата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта