Риба със салата от печен карфиол

За истинските ценители на рибата
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за рибата:
800 г филе от риба треска
1 лимон
2 ч. л. кимион на зърна
100 мл зехтин
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус

за печения карфиол:
1 глава карфиол
1 ч. л. сладък пушен червен пипер
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
4 с. л. сусамов тахан
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Риба със салата от печен карфиол
Кимионът се запича на сух тиган и се стрива в хаванче.
2
Риба със салата от печен карфиол 2
Кората на лимона се настъргва, а сокът му се изтисква.
3
Риба със салата от печен карфиол 3
Рибата се поръсва с кимиона, кората и сока от лимона, 40 мл зехтин, сол и черен пипер на вкус. Оставя се да се маринова най-малко 30 минути.
4
Риба със салата от печен карфиол 4
Карфиолът се разделя на розички, овкусява се със зехтина, червения пипер, сол и черен пипер. Пече се около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.
5
Риба със салата от печен карфиол 5
Маринованата треска се овалва в брашно и се пържи в останалия зехтин от всички страни, до златисто.
6
Риба със салата от печен карфиол 6
Дресингът се приготвя като сусамовият тахан се смесва със смачканата на паста скилидка чесън и лимоновия сок. Наливат се около 50 мл студена вода, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
7
Риба със салата от печен карфиол 7
Карфиолът се овкусява с дресинга и се разбърква.
8
Риба със салата от печен карфиол 8
Рибата се поднася със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2021
Браво, много вкусна и сочна се получи рибата.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2014
ок
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: