Риба скат върху пюре от леща

Дата: 13.03.2013
Източник: Бон Апети
Риба скат върху пюре от леща
 
Необходими продукти:
800 г филе от риба скат (замразено)
1 с. л. каперси
100 мл бяло вино
100 г краве масло
1 с. л. олио
100 г брашно
1 ч. л. риган
1 ч. л. чесън на прах
6 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за пюрето:
400 г леща
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
100 г целина (глава)
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
3 с. л. олио
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Риба скат върху пюре от леща
Лещата се почиства, измива се, сварява се и се отцежда.

 


2
Риба скат върху пюре от леща 2
Морковът, целината и лукът се обелват и се нарязват наситно. Скилидките чесън се смачкват.

 


3
Риба скат върху пюре от леща 3
Зеленчуците се запържват в сгорещеното олио, докато омекнат.

 


4
Риба скат върху пюре от леща 4
Към тях се прибавя отцедената леща, налива се и 250 мл от водата от варенето. Слагат се листенцата от мащерката.

 


5
Риба скат върху пюре от леща 5
Прехвърля се в купа, овкусява се със сол и черен пипер и се пюрира. Минава се през цедка, за да стане сместа по-фина. Налива се зехтинът и се разбърква.

 


6
Риба скат върху пюре от леща 6
Месото на рибата се отделя от хрущяла с нож.

 


7
Риба скат върху пюре от леща 7
В чиния се смесват брашното, риганът и сухият чесън. Разбърква се.

 


8
Риба скат върху пюре от леща 8
Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашнената смес.

 


9
Риба скат върху пюре от леща 9
В тиган се сгорещяват олиото и половината масло. В тях се запържват рибните филета. Изваждат се.

 


10
Риба скат върху пюре от леща 10
В съда се добавя останалото масло, слагат се каперсите и 2 стръка мащерка, налива се виното и се оставя на котлона докато сосът леко се сгъсти.

 


11
Риба скат върху пюре от леща 11
Рибата се сервира с пюрето, а върху нея се полива от соса. Слага се по 1 стрък мащерка за украса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта