Риба сом на фурна

Дата: 29.01.2014
Източник: Яна
ТИТЛА: Чирак
Риба сом на фурна
 
Необходими продукти:
500 г сом
2 с. л. брашно
1 глава кромид лук
400 г домати от консерва
150 г орехи
магданоз
2 скилидки чесън
черен пипер
1 лимон
сол
дафинов лист
 

Начин на приготвяне:
1
Аз си купих 500 г нарязан сом на шайбички, който овкусих с черен пипер и сол, след това го овалях в брашното. Изпържих лекичко рибата и от двете страни, до светло розов цвят.
2
В отделен тиган, полят с малко олио запържих нарязания лук, след което добавих целите домати от консерва. Доматите ги оставих да си къкрят така до леко изпаряване на сока (5-10 минути), след което добавих начупените орехи, дафиновия лист и 1/2 лимона.
3
В намазнена тавика с масло сложих половината от доматите, отгоре поставих шайбичките сом и върху тях сложих останалата част от доматите.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта