Рибен гювеч

Дата: 28.06.2002
Източник: Бон Апети
Рибен гювеч
 
Необходими продукти:
1 кг сом
магданоз
8 с. л. олио
листа от лапад
2-3 стръка целина
1 голяма глава лук
2 чушки
2 домата
2-3 моркова
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Рибен гювечЛукът се нарязва на едри полумесеци, морковите и чушките - на колелца. Запържват се в олио за няколко минути. Подправят се със ситно нарязана целина, налива се 1 пръст гореща вода, посолява се и се задушава 10-15 минути.
2
Рибен гювеч 2Рибата се почиства от кожата и дребните костици. Нарязва се на порционни парчета и се подправя със сол и прясно изцеден лимон. Парчетата се увиват в големи листа лапад, така че да се получат пакетчета. Слагат се в намазан с олио глинен гювеч.
3
Рибен гювеч 3Върху всяко пакетче се поставя по един резен домат. Посолява се, отгоре се изсипват задушените зеленчуци. Ястието се пече 30 минути при температура 160-180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта