Рибен кебап

Дата: 24.06.2002
Източник: Бон Апети
Рибен кебап
 
Необходими продукти:
600 г филе от сом
1/2 ч. л. сух девесил
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
3-4 с. л. лимонов сок
4-5 с. л. олио
1/2 чаша вино
1 ч. ч. ориз
2 домата
2 моркова
3 клонки целина
3 стръка лук
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Рибен кебапРибата се нарязва на кубчета, овкусява се със сол, черен пипер и лимонов сок и се оставя да отлежи 10-15 минути. След това се овалва в брашно.
2
Рибен кебап 2Целината се нарязва наситно, лукът и морковите - на колелца, доматите – на кубчета. Запържват се в загрято олио за около 1 минута. Поръсват се с брашно и се прибавят доматите.
3
Рибен кебап 3След 1-2 минути се разрежда с вино. Изчаква се виното да се изпари, след което се подправя със сол и червен пипер, налива се вода.
4
Рибен кебап 4Щом кипне, се слагат кубчетата риба. Задушават се 25-30 минути на слаб огън.
5
Рибен кебап 5Накрая ястието се подправя със сух девесил, лимонов сок и ситно нарязан магданоз. Сервира се върху канапе от задушен ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта