Рибен пай

Гост: Невена Бозукова от „Аламинут”
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Рибен пай
 
Необходими продукти:
3-4 филета пангасиус
1/2 л прясно мляко
5-6 картофа
1 морков
50 г краве масло
1-2 с. л. зехтин
кашкавал за настъргване


Начин на приготвяне:
1
Рибен пай
Филетата пангасиус се поставят в тенджера, заливат се с прясното мляко и се поръсват с малко сол.
2
Рибен пай 2
След като млякото кипне, рибните филета се изваждат и се поставят в намазана със зехтин тавичка.
3
Рибен пай 3
Картофите и морковът се сваряват, след което се намачкват на пюре.
4
Рибен пай 4
Налива се млякото, в което е била рибата, и се мачка до получаване на хомогенна смес. Добавя се кравето масло и се посолява на вкус.
5
Рибен пай 5
Филетата се покриват равномерно с пюрето и се поръсва настърган кашкавал. Ястието се пече във фурна на 180 градуса до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: