Рибена чорба „Гришата“

Дата: 27.11.2015
Източник: Георги Корчев
ТИТЛА: Чирак
Рибена чорба „Гришата“Рибена чорба „Гришата“Рибена чорба „Гришата“Рибена чорба „Гришата“Рибена чорба „Гришата“
 
Необходими продукти:
2 кг рибешки глави, рагу и месо
2 кг домати (или 1,6 - 1,8 кг домати от консерва)
250 г лук
1 връзка магданоз
3-4 стръка девесил
1-2 стръка целина (по желание)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства.
2
Лукът се нарязва наситно.
3
Доматите (ако са пресни) се настъргват на ренде или се смилат. Към тях се прибавят 1 л вода, нарязаният лук, сол и черен пипер на вкус и сместа се слага на котлона, да заври.
4
Добавя се рибата и се вари, докато побелеят очите на главата или до 90% готовност на месото. Рибата се изважда, отцежда се и след като изстине, се обезкостява.
5
Месото се връща във все още къкрещия бульон и се оставя да ври още 4-5 минути. Добавят се ситно нарязаните подправки.

Добър апетит!


Съвет:
Наличието на рибешка глава в чорбата е важно, тъй като тя „желира“ бульона и уплътнява дори горещата чорба.
Вярно е, че колкото повече видове риба има в чорбата, толкова по-вкусна е тя!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта