Рибена чорба по кметски

Дата: 27.10.2008
Източник: Бон Апети
Рибена чорба по кметски
 
Необходими продукти:
1 шаран
2 ч. ч. прясно мляко
2 яйца
мащерка и други градински подправки на вкус
5 с. л. растително масло
1 к. ч. ориз
1 морков
1 глава лук (1 стрък пресен лук)
2-3 домата
2 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба по кметскиРибата се залива със студена вода и се вари на тих огън около 20 минути. Полученият бульон се прецежда през цедка, а месото на рибата се отделя.
2
Рибена чорба по кметски 2Лукът се нарязва наситно, обелените домати – наедро, а морковът – на кубчета.
3
Рибена чорба по кметски 3Задушават се в растително масло, малко вода и сол, докато омекнат.
4
Рибена чорба по кметски 4Прибавя се горещият бульон и се оставя течността да кипне.
5
Рибена чорба по кметски 5Сипват се оризът и мащерката и супата се вари още 30 минути.
6
Рибена чорба по кметски 6Яйцата за застройката се смесват с млякото и брашното и се изсипват в охладената супа.
7
Рибена чорба по кметски 7Месото от шарана се разбърква с чорбата и се подправя по вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта