Рибена чорба по манастирски

Дата: 11.06.2010
Източник: Бон Апети
Рибена чорба по манастирски
 
Необходими продукти:
300 г риба (скумрия или пъстърва)
50 мл олио
1 връзка пресен лук
5 домата
5 чушки
5–6 картофа
20 маслини
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Почистената и измита риба се нарязва на парчета, залива се с 6–7 ч. ч. студена вода, посолява се и се вари 10–15 минути.
2
Изважда се с решетеста лъжица, бульонът се прецежда и в него се прибавят олиото и нарязаните надребно лук, картофи, чушки и домати.
3
Когато зеленчуците омекнат, се прибавят попарените и почистени от костилките маслини и обезкостената риба. Супата се вари 10 минути, без да се разбърква, за да не се раздроби рибата. Поднася се студена, поръсена със ситно нарязания магданоз и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта