Рибена чорба по търновски

Дата: 25.09.2003
Източник: Бон Апети
Рибена чорба по търновски
 
Необходими продукти:
4–5 глави от шаран
10 зърна черен пипер
1/2 връзка клонки тарос (1/2 ч. л. сух)
1/4 връзка магданоз
1 стрък целина
4–5 стръка девесил
1 глава кромид лук
1–2 домата
2 моркова
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба по търновскиЗеленчуците се нарязват наедро и се поставят в тенджера с 2 л студена вода. Прибавят се целите стебла на девесила, целината, магданоза, тароса и зърната черен пипер и се посолява. Кипва се и се вари около 20 минути. Добавят се главите шаран и варенето продължава още 10–15 минути.
2
Рибена чорба по търновски 2Подправките и рибните глави се изваждат, от рибните глави се отделя месото и се връща в чорбата. Овкусява се с листата на подправките, кипва се отново и се оттегля от огъня.
3
Рибена чорба по търновски 3Чорбата се сервира с резен лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта