Рибена чорба "Помпата"

Дата: 27.05.2006
Източник: Бон Апети
Рибена чорба
 
Необходими продукти:
3 кг риба (мряна, сом, чига)
3 яйца
3 с. л. сол
1 ч. ч. oлио
1 връзка девесил
2 глави лук
3-4 люти чушки
3-4 картофа
4 домата
4 моркова
3 л вода
1 с. л. оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба Водата се кипва и в нея се слагат картофите (цели) и нарязаните наситно моркови и лук. Посолява се, налива се олиото и се оставя да ври около 30 минути.
2
Рибена чорба След това картофите се изваждат, а в чорбата се добавят нарязаните надребно домати. Картофите се пасират и се връщат в тенджерата, за да придадат гъстота на супата.
3
Рибена чорба Рибата се нарязва на едри парчета и се прибавя към останалите продукти. Накрая се поръсва нарязаният наедро девесил, слагат се лютите чушки и се вари още 10 минути. След това се сваля от огъня и се оставя малко да се охлади.
4
Рибена чорба Яйцата се разбиват заедно с 1 с. л. оцет. Леко охладената супа се застройва, разбърква се и е готова за сервиране.
5
Рибена чорба Съвет: За да стане наистина хубава рибената чорба, рибарите препоръчват да се използват поне 7-8 различни вида риба.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта