Рибена чорба

Гост: Дичо, музикант
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Рибена чорба
 
Необходими продукти:
1 филе от бяла риба
1 пъстърва
1 лаврак
6-7 пресни печурки
2 моркова
2 картофа
1 глава лук
1 люта чушка
10-12 стръка магданоз
1-2 клонки целина
3-4 с. л. зехтин
2 ч. л. сол
1 ч. л. девесил



Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба
Рибите се сваряват в подсолена вода. Пъстървата и лавракът се почистват от костите и кожата.
2
Рибена чорба 2
Гъбите, лукът, морковите и обелените картофи се нарязват и се слагат да се варят в прецедения рибен бульон. Добавят се зехтинът, девесилът, солта и лютата чушка.
3
Рибена чорба 3
Връща се рибата, долива се вода, ако е необходимо, и се вари още 10 минути. Накрая се поръсва с нарязаните магданоз и целина.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Да много ,хубава рибена чорбичка ,аз много обичам рибена чорба и, също така я приготвям и тази ще направя,като си купя рибата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: