Рибена крем супа

Дата: 02.03.2015
Източник: dzhordzhia
ТИТЛА: Чирак
Рибена крем супа
 
Необходими продукти:
500 г морска риба
3 моркова
1/2 глава кервиз
1 корен пащърнак
2 стръка магданоз
4 средно големи картофа
1 глава лук
3-4 с. л. олио
1/4 пакетче краве масло
1-2 с. л. брашно
5 ч. ч. бульон от риба (или подсолена вода)
лимонов сок (оцет)
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Почистената от кожата и костите риба се маринова с киселина и сол.
2
Морковите и ароматните корени се нарязват надребно и се задушават в маслото, след което се заливат с рибната отвара или подсолена вода. Кипват се и се прибавят почистените и нарязани картофи.
3
Супата ври така 10 минути и се прибавя маринованата риба. Всичко се готви до пълно сваряване, прецежда се и се пасира.
4
Супата се застройва с маслено-брашнена застройка, приготвена от брашното и маслото, подправя се на вкус и се поднася с препечени крутони и няколко стръка магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта