Рибена супа по сицилиански

Сицилианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2008
Рибена супа по сицилиански
 
Необходими продукти:
1 ципура
1 лаврак
200 г замразени мидени ядки
4-5 калмара
3-4 скилидки чесън
2 домата
1 глава лук
2 стръка целина
2 дафинови листа
30-40 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
2 с. л. морска сол
1 резен лимон за гарниране
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Рибена супа по сицилиански
Двата вида риба се почистват от люспите, вътрешностите, хрилете и перките. Нарязват се на парчета и се поръсват със сол и черен пипер.
2
Рибена супа по сицилиански 2
Калмарите се почистват и се нарязват на шайби.
3
Рибена супа по сицилиански 3
Лукът се нарязва надребно и се залива със студена вода в тенджера под налягане.
4
Рибена супа по сицилиански 4
Добавят се наситнените целина и чесън, морската сол, зехтинът и дафиновите листа и се сваряват.
5
Рибена супа по сицилиански 5
Доматите се обелват и се нарязват на кубчета, след което се прибавят към супата.
6
Рибена супа по сицилиански 6
Дафиновите листа се изваждат и в тенджерата се слагат рибите, калмарите и мидите.
7
Рибена супа по сицилиански 7
Сипва се бялото вино и се вари 5 минути, след което парата се изпуска и се оставя на котлона още около 7 минути. Готовата супа се поднася поръсена с магданоз и гарнирана с резен лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: