Рибена супа по сицилиански

Дата: 18.12.2008
Източник: Бон Апети
Рибена супа по сицилиански
 
Необходими продукти:
1 ципура
сол и черен пипер на вкус
1 резен лимон за гарниране
2 с. л. морска сол
2 с. л. зехтин
30-40 мл бяло вино
2 дафинови листа
2 стръка целина
1 глава лук
2 домата
3-4 скилидки чесън
4-5 калмара
200 г замразени мидени ядки
1 лаврак
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Рибена супа по сицилианскиДвата вида риба се почистват от люспите, вътрешностите, хрилете и перките. Нарязват се на парчета и се поръсват със сол и черен пипер.
2
Рибена супа по сицилиански 2Калмарите се почистват и се нарязват на шайби.
3
Рибена супа по сицилиански 3Лукът се нарязва надребно и се залива със студена вода в тенджера под налягане.
4
Рибена супа по сицилиански 4Добавят се наситнените целина и чесън, морската сол, зехтинът и дафиновите листа и се сваряват.
5
Рибена супа по сицилиански 5Доматите се обелват и се нарязват на кубчета, след което се прибавят към супата.
6
Рибена супа по сицилиански 6Дафиновите листа се изваждат и в тенджерата се слагат рибите, калмарите и мидите.
7
Рибена супа по сицилиански 7Сипва се бялото вино и се вари 5 минути, след което парата се изпуска и се оставя на котлона още около 7 минути. Готовата супа се поднася поръсена с магданоз и гарнирана с резен лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта