Рибена супа с резене

Една по-различна рибена чорба
Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г лаврак
500 г дребни пресни картофи
1 глава резене
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 стръка копър
200 мл бяло вино
100 мл заквасена сметана
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Рибена супа с резене
Рибата се филетира. От костите, главите, нарязаната наедро глава лук и 1,6 л вода се прави бульон.
2
Рибена супа с резене 2
Картофите се запържват в сгорещения зехтин, до златисто.
3
Рибена супа с резене 3
Прибавят се нарязаното на кубчета резене и наситненият чесън. Запържват се за кратко и се налива виното.
4
Рибена супа с резене 4
След като се изпари, се наливат около 500 мл вода, посолява се и се оставя на огъня, докато зеленчуците се сготвят.
5
Рибена супа с резене 5
Рибеният бульон се прецежда и се прибавя към супата, заедно със сметаната и се оставя да кипне.
6
Рибена супа с резене 6
Филетата от риба се режат на кубчета, слагат се в супата и се готви още около 5 минути.
7
Рибена супа с резене 7
Супата се поднася с наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: