Рибени байганети

С примамлив златист загар
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 цяла скумрия (400–600 г)
500 г картофи
1 скилидка чесън
3–4 стръка магданоз
5–6 стръка див лук
2 жълтъка
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за панировката:
100 г брашно
1 ч. л. зехтин
150 мл светла бира
2 белтъка
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Рибени байганети
Брашното се смесва със солта и зехтина. Налива се бирата и се разбива добре, за да няма бучки. Оставя се на стайна температура за 1 час.
2
Рибени байганети 2
Рибата се овкусява със сол и черен пипер.
3
Рибени байганети 3
Изпича се за 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.
4
Рибени байганети 4
Охлажда се, обезкостява се и месото се накъсва.
5
Рибени байганети 5
Картофите се сваряват и се намачкват с преса.
6
Рибени байганети 6
Чесънът, магданозът и дивият лук се наситняват.
7
Рибени байганети 7
В купа се смесват картофите, дивият лук, магданозът, чесънът, рибата и жълтъците.
8
Рибени байганети 8
Разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер.
9
Рибени байганети 9
От сместа се оформят малки топки.
10
Рибени байганети 10
Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с биреното тесто.
11
Рибени байганети 11
Топките се потапят в тестото с вилица.
12
Рибени байганети 12
След това се пържат на маслена баня до златисто.
13
Рибени байганети 13
Подсушават се върху кухненска хартия. По желание се сервират с майонеза.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Аз ги направих с риба тон от косверва в собствен сос и станаха страхотни ! Благодаря за рецептата!:)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2014
Подобна рецепта имам , единственното което прибавям в повече е малко сладък, чили сос. Браво добре оформени!
4.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Юлия, байганетите могат и да се изпекат, но резултатът със сигурност няма да е същият.
3.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Сиска, можеш да замениш рибата с варено пилешко месо.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2014
Искам да питам може ли да заменя рибата с пилешко?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: