Рибени кюфтенца в хинди стил

Дата: 10.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г филе бяла риба
галета за паниране
черен пипер и сол на вкус
1/4 ч. л. сух кориандър
1 ч. л. къри
1 ч. л. пресен джинджифил
1-2 с. л. пресен кориандър
3 яйца
1 зелена люта чушка
1 червена люта чушка
2-3 стръка пресен лук
400 г картофи
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Рибени кюфтенца в хинди стилРибните филета се поставят върху домакинско фолио, поръсват се с малко олио и се подправят с черен пипер и сол.
2
Рибени кюфтенца в хинди стил 2Рибата се завива във фолиото и се пече около 15 минути при температура на фурната 200 градуса.
3
Рибени кюфтенца в хинди стил 3Картофите се сваряват, след което се обелват и се намачкват на пюре.
4
Рибени кюфтенца в хинди стил 4Добавят се наситненият лук, почистените от семето и нарязани люти чушки и вече охладеното рибно филе.
5
Рибени кюфтенца в хинди стил 5Сместа се намачква, след което се подправя с пресен и сух кориандър, настърган джинджифил, къри, черен пипер и сол на вкус.
6
Рибени кюфтенца в хинди стил 6В купата се счупва едно яйце и се омесва кайма, от която се оформят кюфтета.
7
Рибени кюфтенца в хинди стил 7Останалите 2 яйца се разбиват и кюфтетата се панират първо в тях, след това – в галета.
8
Рибени кюфтенца в хинди стил 8Пържат се в сгорещено олио по няколко минути от всяка страна и се изваждат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Направих ги още през септември 2007 Тогава още не се намираха много от подправките, та вместо пресен кориандър сложих магданоз. И понеже изобщо не мога да ям люто, сложих обикновена червена чушка, а не люта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта