Рибни бургери със сос от хрян

Дата: 02.09.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 рулца от раци
1 с. л. горчица на вкус
1 с. л. настърган хрян
1 скилидка чесън
1 стрък лук
200 мл течна сметана
олио за пържене
брашно за паниране
5-6 с. л. галета (колкото поеме каймата)
черен пипер и сол на вкус
1 с. л. горчица
листата от 1 клонка целина
10 листа пресен девесил
1/2 червена чушка
1 стрък лук
2-3 яйца
3 филета бяла риба
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибни бургери със сос от хрянЛукът и чушката се нарязват на много ситно и се сотират за кратко в 1 с. л. предварително загрято олио.
2
Рибни бургери със сос от хрян 2Рибните филета се смилат заедно с рулцата от раци. Сместа се прехвърля в купа и се подправя със сол, черен пипер, наситнени девесил и целина. Добавят се горчица и галета, изсипват се запържените зеленчуци и се разбърква.
3
Рибни бургери със сос от хрян 3С помощта на метален пръстен се оформят бургери, като сместа се притиска добре със супена лъжица, за да излезе въздухът. След това пръстенът се отстранява и бургерите се овалват в брашно и разбити яйца.
4
Рибни бургери със сос от хрян 4Бургерите се пържат в предварително загрято олио. Когато са готови, се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.
5
Рибни бургери със сос от хрян 5Сосът се приготвя, като в малка тенджера се поставят наситнените лук и чесън, хрянът, течната сметана, добавят се сол, черен пипер и горчица на вкус и се оставя да къкри 5-8 минути на тих огън. Бургерите се сервират полети със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта