Рибни медальони с покритие от тиквички

Дата: 14.09.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 рибни медальона
1/2 в. ч. бяло вино
4-5 листа пресен босилек
1 глава лук
1 домат
1 патладжан
черен пипер и сол на вкус
олио за поливане
1 домат
2 тиквички
4-5 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Рибни медальони с покритие от тиквичкиПатладжанът се обелва, нарязва се на филийки и се посолява. След това се оставя настрана, за да се отцеди горчивият му сок. Тиквичките се нарязват на много тънки лентички и се изпичат на грил тиган.
2
Рибни медальони с покритие от тиквички 2Взимат се по 6 лентички от изпечените тиквички и се подреждат в звездовидна форма, а в средата се слага по един рибен медальон. Поръсва се със сол и черен пипер.
3
Рибни медальони с покритие от тиквички 3След това медальонът се завива с лъчите от тиквички и отгоре се поставя колелце домат. Краищата на тиквичките се забождат с клечка за зъби.
4
Рибни медальони с покритие от тиквички 4Медальоните се нареждат в тава, поливат се с олио и се пекат около 15 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна.
5
Рибни медальони с покритие от тиквички 5Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загретия зехтин. След 30 секунди се налива бялото вино, изчаква се да се изпари и се добавя нарязаният на кубчета патладжан.
6
Рибни медальони с покритие от тиквички 6Зеленчуците се задушават 10 минути, като към края се добавя нарязаният на кубчета домат и се поръсва наситнен босилек. Посолява се и се пържи 1 минута.
7
Рибни медальони с покритие от тиквички 7Медальонът се сервира с гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта