Рибно филе с екзотичен сос от ананас и „Малибу“

Дата: 22.06.2010
Източник: Бон Апети
Рибно филе с екзотичен сос от ананас и „Малибу“
 
Необходими продукти:
800 г рибно филе
2 с. л. краве масло
4 с. л. зехтин
50 мл ликьор „Малибу“
100 мл бяло вино
100 г ананас
сол и бял пипер на вкус
4 с. л. зехтин
8 тънки филийки хляб
4 стръка див лук
мазнина за тавата
4 бр. кумкуат (или кори от портокал)
 

Начин на приготвяне:
1
Филетата се овкусяват със сол и пипер и се оформят рулца, като се закрепват с клечки за зъби. Поставят се в намазнена тава и се пекат 7–8 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
2
Ананасът за соса се реже на кубчета и се запържва в зехтина за 2 минути. Добавят се кумкуатът и бялото вино и всичко къкри на слаб огън около 20 минути.
3
Сипва се ликьорът, след 5 минути се добавя маслото, като се бърка непрекъснато, докато се поеме от соса.
4
Рулцата се връзват с перата див лук и се поставят върху намазаните със зехтина филийки хляб. Заливат се със соса и се пекат около 30 минути в намазнена тава в сгорещена до 150 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта