Риболита

(Тосканска зеленчукова супа)
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2003
Риболита
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. зрял фасул
2 моркова
1 тиквичка
1 домат
50-100 г зеле
1 шепа коприва
3 стръка пресен чесън
6 с. л. зехтин
1/4 ч. л. розмарин
1 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Риболита
Фасулът се залива с вряла вода. Когато водата изстине, тя се сменя с нова и се кипва. След това водата отново се изхвърля, налива се около 1-1,200 л нова и фасулът се вари, докато омекне.
2
Риболита 2
Чесънът и морковите се нарязват надребно и се сотират в зехтина. Прибавя се обеленият и нарязан на малки кубчета домат, посолява се. Зеленчуците се прехвърлят в тенджерата при фасула и се варят заедно 10 минути на тих огън.
3
Риболита 3
Тиквичка се обелва и се нарязва на малки кубчета, зелето се нарязва на ивички, копривата – надребно. Добавят се при фасула. Супата ври още 10 минути и се подправя с розмарин. При сервиране към всяка порция може да се добави сирене "Пармезан" и зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: