Ригатони с пилешки дробчета

Любителите на пастата определено ще останат доволни
Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г паста „Ригатони”
40 г краве масло
1 глава лук
2 скилидки чесън
3–4 листа салвия
250 г пилешки дробчета
40 г сирене „Пекорино“
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Ригатони с пилешки дробчета
Пастата се сварява в подсолена вода и се изважда в купа, а водата се запазва.
2
Ригатони с пилешки дробчета 2
Сварената паста може да се полее с малко зехтин.
3
Ригатони с пилешки дробчета 3
Лукът и чесънът се наситняват и се задушават под капак с 20 г от маслото и половин черпак от водата, в която се е варила пастата. Щом лукът омекне, съдът се отхлупва и се оставя така, докато лукът се карамелизира.
4
Ригатони с пилешки дробчета 4
Добавя се салвията.
5
Ригатони с пилешки дробчета 5
След минута–две се слагат и почистените и нарязани наедро дробчета. Запържват се за 2–3 минути, след което се налива малко от водата, в която се е варила пастата (1–2 черпака) и се овкусява със сол и черен пипер.
6
Ригатони с пилешки дробчета 6
След около 3 минути, когато се получи сос и дробчетата се сготвят, се прибавя пастата и се готви още половин минута.

7
Ригатони с пилешки дробчета 7
Ястието се дърпа от котлона и се добавя останалото масло.
8
Ригатони с пилешки дробчета 8
Разбърква се и се сервира с настърганото сирене „Пекорино“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: