Ригатони със спанак и гъби

Дата: 24.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г паста „Ригатони”
40 мл зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
3–4 сушени домата
250 г кафяви печурки
50 г спанак
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. бадемов пармезан
 

Начин на приготвяне:
1
Ригатони със спанак и гъбиПастата се сварява в подсолена вода и се изважда в купа, а водата се запазва.
2
Ригатони със спанак и гъби 2Сварената паста може да се полее с малко зехтин.
3
Ригатони със спанак и гъби 3Лукът и чесънът се наситняват и се задушават под капак с половината от зехтина и половин черпак от водата, в която се е варила пастата.
4
Ригатони със спанак и гъби 4Щом лукът омекне, съдът се отхлупва и се оставя така, докато лукът се карамелизира.
5
Ригатони със спанак и гъби 5Добавят се накълцаните сушени домати и нарязаните наедро гъби, и се запържват.
6
Ригатони със спанак и гъби 6Сипва се спанакът и се налива около 1 черпак от водата, в която се е варила пастата.
7
Ригатони със спанак и гъби 7Прибавя се и пастата, и се готви още минута.

8
Ригатони със спанак и гъби 8Сервира се с останалия зехтин и бадемов пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта