Ринд флайш с пюре от картофи

Дата: 02.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за телешкото:
1,2 кг телешки джолан без кост
1 глава лук
1 с. л. черен пипер на зърна
5 дафинови листа
1/4 глава целина
1 морков
сол и млян черен пипер на вкус
масло за намазване
за пюрето:
1 кг картофи
40 г краве масло
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 глава лук
1 с. л. захар
400 г пасирани домати от консерва
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Ринд флайш с пюре от картофиМесотото се залива със студена вода, оставя се да кипне и се отпенва.
2
Ринд флайш с пюре от картофи 2Добавят се нарязаните наедро лук, целина и морков, дафиновите листа и черният пипер, и се готви на слаб огън, докато месото омекне – около два часа и половина.
3
Ринд флайш с пюре от картофи 3След това месото се изважда, а бульонът се прецежда.
4
Ринд флайш с пюре от картофи 4Пюрето се приготвя като картофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват. Намачкват се с преса за картофи, докато са още топли и се смесват с маслото, яйцето, сол и черен пипер на вкус.
5
Ринд флайш с пюре от картофи 5Месото се накъсва, разпределя се в намаслена тава, овкусява се със сол и черен пипер, покрива се с пюрето и се запича за около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
6
Ринд флайш с пюре от картофи 6Сосът се приготвя като наситненият лук се запържва в олиото, добавя се захарта, наливат се доматите, подправя се със сол и черен пипер и се готви 15 минути на слаб огън.
7
Ринд флайш с пюре от картофи 7Ястието се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Вкусно ястие. Доста време отнема подготовката на месото. Аз лично направих вместо доматен - гъбен сос.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта