Ризито ала питока

ТИТЛА: Чирак
Дата: 26.03.2012
Ризито ала питока
 
Необходими продукти:
320 г ориз
1 л пилешки бульон
300 г пилешко месо
50 г масло
1 глава лук
100 г целина
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 чаша бяло вино
сирене „Пармезан” за поръсване


Начин на приготвяне:
1

Нарязваме на кубчета зеленчуците и ги задушаваме с част от маслото. Към тях добавяме и нарязаното на кубчета пилешко месо. След като се запържи сипваме част от бульона и бялото вино.


2

След  40 - 50 минути прибавяме и ориза. Наливаме, по малко, останалата част от бульона и бъркаме непрекъснато докато оризът го поеме. Овкусяваме със сол и черен пипер. Накрая прибавяме останалото масло, а при сервиране поръсваме с пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много хубава рецепта, особено за любителите на ориза! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: