Ризото „Формаджо“

Дата: 10.03.2010
Източник: Бон Апети
Ризото „Формаджо“
 
Необходими продукти:
200 г ориз
250 г меки сирена
100 мл сметана
1 глава лук
1/2 кубче пилешки бульон
5–6 чери доматчета
сирене „Пармезан“ за поръсване
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Нарязаният наситно лук се запържва, слага се оризът и се налива от разтворения бульон, докато оризът достигне кулинарна готовност.
2
В отделен съд на сгорещен котлон се слагат меките сирена с 80 мл вода и се разбъркват, докато не се размият. Овкусява се със сол и бял пипер, сипва се сметаната и се бърка до сгъстяване на соса.
3
Получената смес се смесва с ориза, поръсва се с „Пармезан” и се гарнирана с няколко чери доматчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта