Ризото "Калабрезе"

Дата: 22.07.2003
Източник: Бон Апети
Ризото
 
Необходими продукти:
200 г ориз (“Арборио”)
30 г краве масло
2 с. л. зехтин
1/2 в. ч. бяло сухо вино
500 мл зеленчуков бульон
1 голяма глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
50 г сухи манатарки
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото Манатарките се накисват в студена вода, за да омекнат, лукът се реже на едри кубчета и се запържва в загретите зехтин и масло. Прибавят се ситно нарязаните чушки и след като се позапържат, се слагат нарязаните наедро манатарки и се пържи около минута.
2
Ризото Слага се оризът, разбърква се и се наливат виното и водата от накиснатите манатарки (без утайката). Когато той поеме течността, се сипва 1/3 от бульона и се оставя да ври, докато оризът отново го поеме. Сипва се отново бульон и така, докато се изчерпи.
3
Ризото Преди сервиране върху ризото се поръсва настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта