Ризото “Миланезе”

Дата: 10.10.2011
Източник: Бон Апети
Ризото “Миланезе”
 
Необходими продукти:
100 г ориз “Арборио”
1/4 глава лук
1 скилидка чесън
60 г пармезан
70 г краве масло
1с. л. зехтин
100 мл бяло вино
300 мл телешки бульон
1 щипка шафран (куркума)
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото “Миланезе”
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина и 20 г от маслото. Когато омекнат се добавя неизмитият ориз и се разбърква.


2
Ризото “Миланезе” 2
Деглазира се с виното и се оставя да изври. Постепенно се налива горещия телешки бульон. Бърка се до омекване на ориза.


3
Ризото “Миланезе” 3
Шафранът се разтваря в малко от бульона и се оставя да се оцвети.


4
Ризото “Миланезе” 4
Когато оризът е готов се дърпа от котлона, добавя се шафрана, връща се на огъня за секунди, колкото да се абсорбира течността, отново се сваля от огъня и тогава се добавя останалото масло. Посолява се и се настъргва пармезана. Бърка се до разтопяването му.

 


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Прекрасно е. Много лесно се приготвя и е вкусно. Всички го харесаха.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2015
Най-вкусното ризото, което съм яла!!!
3.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2015
Прекрасна рецепта, а шафранът създава неповторими вкусови усещания...
2.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2014
Любимото ми ризото! Оризът Арборио и Пармезана са една от най - успешните комбинации, направо предизвикват експлозия от вкусове в устата. Рецептата със своите прости продукти е уникална сама по себе си.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2013
Най-вкусното ризото, което съм яла! Бялото вино придава невероятен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта