Ризото с аспержи и грах

Дата: 01.07.2003
Източник: Бон Апети
Ризото с аспержи и грах
 
Необходими продукти:
1 стрък пресен лук
1–2 щипки естрагон
200 г грах
200 г аспержи
700–800 мл зеленчуков бульон
250–300 г булгур
2 скилидки чесън
30–40 г краве масло
2–3 с. л. зехтин
100 мл заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с аспержи и грахЛукът се нарязва наедро и се запържва за около минута в сгорещения заедно с маслото зехтин.
2
Ризото с аспержи и грах 2Слага се накълцаният чесън и след 1–2 минути се прибавя булгурът. Разбърква се и се залива с 1/3 от бульона, след което се оставя да поври, докато булгурът го поеме.
3
Ризото с аспержи и грах 3Добавят се нарязаните наедро аспержи и грахът, подправя се с естрагона и се долива бульон. След като той се поизпари, се овкусява със сметаната, разбърква се и след 1–2 минути се сваля от огъня.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта