Ризото с аспержи и грах

Източник: Бон Апети
Дата: 01.07.2003
Ризото с аспержи и грах
 
Необходими продукти:
1 стрък пресен лук
2–3 с. л. зехтин
30–40 г краве масло
2 скилидки чесън
250–300 г булгур
700–800 мл зеленчуков бульон
200 г аспержи
200 г грах
1–2 щипки естрагон
100 мл заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Ризото с аспержи и грах
Лукът се нарязва наедро и се запържва за около минута в сгорещения заедно с маслото зехтин.
2
Ризото с аспержи и грах 2
Слага се накълцаният чесън и след 1–2 минути се прибавя булгурът. Разбърква се и се залива с 1/3 от бульона, след което се оставя да поври, докато булгурът го поеме.
3
Ризото с аспержи и грах 3
Добавят се нарязаните наедро аспержи и грахът, подправя се с естрагона и се долива бульон. След като той се поизпари, се овкусява със сметаната, разбърква се и след 1–2 минути се сваля от огъня.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: