Ризото с червено вино

Дата: 16.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. ориз „Арборио“
1 глава червен лук
1/4 целина (глава)
2 скилидки чесън
1 1/4 ч. ч. хубаво червено вино
600 мл зеленчуков бульон
1/2 ч. ч. печени орехи
80 г сирене „Пармезан“
1/2 връзка див лук
40 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с червено вино
Червеният лук и чесънът се нарязват наситно, целината на много малки кубчета. Зеленчуците се запържват се в сгорещения зехтин.

 


2
Ризото с червено вино 2
Когато зеленчуците леко омекнат, се слага оризът, без да се мие, за да се запази нишестето. Запържва се за кратко и се налива виното.

 

 


3
Ризото с червено вино 3
Щом то се изпари, периодично се налива по малко от зеленчуковият бульон, като се бърка непрекъснато.

 


4
Ризото с червено вино 4
Щом оризът стане ал денте, се сваля  от котлона и се подправя със сол и пипер.

 

 


5
Ризото с червено вино 5
Орехите се изпичат в сух съд, охлаждат се и се смилат.

 


6
Ризото с червено вино 6
Прибавят се към ориза, заедно с нарязания наситно див лук и настъргания пармезан. Ризотото се поднася с люспи пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта