Ризото с гъби

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
500 г гъби
1/2 ч. л. розмарин
1 ч. л. риган
1 ч. ч. сметана
1 л пилешки бульон
1 в. ч. бяло вино
50 г кашкавал
2 скилидки чесън
1 глава лук
300 г ориз
4 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с гъбиЛукът се нарязва наситно, гъбите – на филийки. Оризът се почиства и измива. В дълбока тенджера се сипва олиото и в него за около минута се запържва лукът.
2
Ризото с гъби 2Прибавят се чесънът и гъбите. Пържи се няколко минути и се добавя оризът. Запържва се и се разрежда с виното. Когато то се изпари, се поставят подправките и малко бульон. След като оризът поеме, бульонът се долива на части, докато оризът се свари напълно.
3
Ризото с гъби 3Накрая се сипват сметаната и настърганият кашкавал (или сирене "Пармезан"). Консумира се веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
Страхотна рецепта. Правя я често и винаги става много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


315 ДУШИ ОНЛАЙН
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта