Ризото с гъби

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
4 шепи ориз „Карнароли“
2-3 шепи сухи гъби
1 глава лук
750 мл зленчуков булоьн
1/2 в. ч. сухо бяло вино
4 с. л. зехтин
пармезан за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с гъбиЛукът се нарязва надребно и се запържва в зехтина за 1 минута.
2
Ризото с гъби 2Добавя се оризът и се разбърква.
3
Ризото с гъби 3Сухите гъби се накисват за 10-15 минути в гореща вода, след което се смесват с лука и ориза.
4
Ризото с гъби 4Пържи се 2 минути и се налива виното.
5
Ризото с гъби 5Изчаква се виното да се изпари и на три пъти се сипва по 1/3 от булоьна, докато оризът се свари.
6
Ризото с гъби 6Преди поднасяне се поръсва със сирене „Пармезан“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта