Ризото с карфиол

Дата: 28.08.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г ориз „Арборио”
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 г замразен грах
1 л пилешки бульон
150 мл бяло вино
80 г сирене „Пармезан”
60 г краве масло
50 мл зехтин
4–5 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус
за пюрето от карфиол:
500 г карфиол
500 мл пилешки бульон
100 мл животинска сметана
100 мл прясно мляко
за украса:
100 г карфиол
пера див лук

Начин на приготвяне:
1
Ризото с карфиол
Карфиолът се накъсва на розички и се слага в съд за готвене. Залива се с бульона за пюрето. Вари се до омекване. После се отцежда и се пюрира.  

 


2
Ризото с карфиол 2
Наливат се млякото и сметаната и съдът се слага на котлона. Готви се на слаб огън за няколко минути, като се разбърква.

 


3
Ризото с карфиол 3
Лукът (без дивия) и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина, предварително загрят на средна температура. Добавя се оризът и се запържва за много кратко. Налива се виното и след като изври, се сипва малко по малко от горещия бульон.

 

 


4
Ризото с карфиол 4
Когато оризът е почти готов, се добавят грахът и пюрето от карфиол.

 


5
Ризото с карфиол 5
Разбърква се и след 2–3 минути се дърпа от котлона. Слагат се маслото, настъргания пармезан и наситнения див лук. Бърка се закратко.

 

 


6
Ризото с карфиол 6
Сервира се със стръкчета див лук и розички суров карфиол.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2015
Бързо и вкусно....
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Невероятно вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2013
Наистина много интересна рецепта, но се получи добре и без аншоа, а вместо сметана - прясно мляко и повече масло. Най-после вкъщи ядоха карфиол, без да се мръщят.
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Горещо препоръчвам на всички да пробват това ризото, защото е страхотно: Вижте го при мене: http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2014/11/risotto-mit-blumenkohlpuree-tolles.html
2.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2013
Смело напред към импровизациите :) Радваме се, че рецептата ти харесва и крайният резултат е положителен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта