Ризото с леща и праз

Дата: 05.04.2004
Източник: Бон Апети
Ризото с леща и праз
 
Необходими продукти:
200–250 г леща
200 г интегрален ориз (кафяв)
2 моркова
3 стръка праз
2 сухи червени чушки
2 кубчета бульон (1/2 ч. л. сух)
2 стръка чесън
4 ч. л. мазнина
1–2 щипки розмарин
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с леща и празОризът се измива и се почиства. Лещата се слага да ври. Празът се нарязва на дребни кубчета и се запържва за една минута в тиган с малко мазнина, за да омекне.
2
Ризото с леща и праз 2Чесънът се нарязва надребно и се поръсва с чушките, които предварително се измиват с топла вода и се начукват. Прибавя се оризът и постепенно се налива 1,5 л вода.
3
Ризото с леща и праз 3Слагат се розмаринът и кубчетата бульон и се вари на тих огън. Ако водата изври, се долива нова.
4
Ризото с леща и праз 4Оризът се смесва с лещата и при сервиране върху всяка порция се поръсва настърган морков.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


355 ДУШИ ОНЛАЙН
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта