Ризото с манатарки и патладжани

Дата: 20.03.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г манатарки
1-2 с. л. лимонов сок
6 с. л. зехтин
1/2 в. ч. бяло вино
1 ч. ч. бисерен ориз
4-5 стръка копър
1 глава лук
2 патладжана
2-3 скилидки чесън
40 г краве масло
200 г печурки
1 кубче зеленчуков бульон
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с манатарки и патладжаниЗехтинът се нагрява заедно с половината от маслото и в тях се задушава нарязаният наситно лук.
2
Ризото с манатарки и патладжани 2Добавят се нарязаните на кубчета патладжан и манатарки.
3
Ризото с манатарки и патладжани 3Овкусява се с наситнения чесън и се разбърква.
4
Ризото с манатарки и патладжани 4Печурките се нарязват на филии и се слагат при омекналите зеленчуци.
5
Ризото с манатарки и патладжани 5Сипват се оризът и виното и ястието се посолява.
6
Ризото с манатарки и патладжани 6Бульонът се разтваря в 1 л гореща вода и се прибавя постепенно към ориза.
7
Ризото с манатарки и патладжани 7Лимоновият сок се смесва с нарязания наситно копър и се излива в тигана.
8
Ризото с манатарки и патладжани 8Слага се останалата половина от маслото и ястието се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта