Ризото с миди и зеленчуци

Дата: 15.03.2016
Източник: Рада
ТИТЛА: Чирак
Ризото с миди и зеленчуциРизото с миди и зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
400 г миди
1 връзка пресен лук
150 мл бяло вино
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 ч. ч. замразени зеленчуци
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Двата вида лук се наситняват и се задушават в 2 с. л. масло, заедно със счукания чесън, докато омекнат.
2
Към тях се сипва оризът и леко се запържва.
3
Налива се виното и оризът се оставя да къкри, докато поеме течността.
4
Добавяме размразените зеленчуци.
5
След това, на порции, се долива зеленчуковият бульон (3 ч. ч.).
6
Малко преди оризът да поеме цялата течност, се добавят мидите.
7
Ризотото се бърка непрекъснато и преди поднасяне се подправя със сол, черен пипер и настърган пармезан по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта